Xhamia e Mehmed Pashë Dukagjinit në Siri

Kjo është Xhamia Al-Adiliyah ne Alepo te Sirisë, ose siç quhet ndryshe Xhamia e Mehmed Pashë Dukagjinit qe ka qene një nga pinjollët e familjes te Lek Dukagjinit. Babai i Mehmed Pashë Dukagjinit ka qene Vezir (Kryeministër) ne administratën e Sulltan Selimit I.

Ndërtimi i kësaj Xhamie ka filluar ne vitin 1556 dhe është financuar nga të ardhurat personale të Mehmed Pashë Dukagjinit qe ne atë periudhe ka qene Guvernatori i Alepos dhe me vone kaloi si Guvernator i përgjithshme i gjithë Egjiptit. Ne vitin 1957 Mehmed Pashë Dukagjini vdiq dhe punimet e Xhamisë ngelen në mes, por ajo përfundoi përsëri shtate vjet më vone.

Kjo Xhami është konsideruar si një nga Xhamitë më të vjetra të qytetit te Alepos qe sot është shkatërruar plotësisht nga lufta ku e futen gangsterët globalist. Për 500 vjet shqiptaret kane qene zotëruesit e vërtete të gjithë Perandorisë Osmane dhe me shkatërrimin e kësaj perandorie te fuqishme u shkatërruan edhe shqiptaret.