Ushqimi i vetëm Indian që duhet të provoni këtë dimër

Nëse jeni kuriozë të provoni kuzhinën Indiane, ne ju sjellim sot dy pjata të cilat kanë një shije të mrekullueshme.

Thukpa in Shillong

Supë me kokrra është një pjatë tibetiane që ka gjetur përdorim të madh, sidomos në Shillong, Indi. Teksa mbrëmjet bëhen më të ftohta, filloni zgjidhni varitetet e pulave ose të mishit dhe filloni bëni supërat më të shijshme dimërore.

“Chakkara pongal”

Kjo gjellë zakonisht bëhet në mes të Janarit dhe u ofrohet perëndive për të shënuar festivalin e korrjes. Kombinimi i orizit me qumësht, i jep gjellës një ngjyrë kafe. Shpesh kombinohet me arrë kokosi dhe fruta të thata si arra apo rrush të thatë.

Edhe pse më përpara konsumohej vetëm në restorantet e Indisë, tashmë është bërë edhe pjata e preferuar e familjeve të thjeshta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *