Mund të ndriçoni dhomën për një muaj të tërë vetëm me një patate

Studimet e fundit kanë zbuluar diçka të mahnitshme.

Patatja kur gatuhet për 8 minuta mund të krijojë një “bateri” 10 herë më të fuqishme se pataja e pagatuar. Profesori i shkencës dhe agrikulturës, Dr. Hain Rabinovitch dhe grupi i tij i kërkimit kanë zbuluar se nëse përdorni një patate të tërë dhe e ndërthurni me anodat e zinkut dhe të bakrit. Më pas i lidhini këto me një tel, atëherë do përftoni energji për një muaj të tërë.

Ata dolën në përfundimin se patatet mund të sigurojnë elektricitet njësoj sa një bateri AA. Ky zbulim tregon se ekzistojnë mundësi të ndryshme për të krijuar elektricitet në vende që e kanë të pamundur për ta siguruar energjinë./Shije.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *