Mollë Karamele

Veshja karamel e ftoh mollën për rreth 15 minuta ose derisa karameli të forcohet.

Fruta, Ëmbëlsira dhe fruta, Të shpejta, Ndërkombëtare, Në Çdo Kohë, Në Çdo Stinë

Përbërësit
6 kokrra mollë
400 gr karamele (të mbështjella, që u kemi hequr mbështjellëset)
2 lugë qumësht

Përgatitja

1
Heqim bishtat nga çdo mollë dhe futim nga një shkop artizanal në majë të çdo molle. Lyejmë me gjalpë një fletë pjekjeje.

2
Vendosim karamelet dhe qumështin në një tas në mikrovalë dhe i lemë në mikrovalën e nxehur për 2 minuta, duke i trazuar here pas here. Lerini të ftohen pak.

3
Rotulloni çdo mollë në salcën e karameleve deri sa të mbulohen mire me karamel. Vendosini në fletët e përgatitura.