Marimanga për veturën e Bekir Asanit, skenar për destabilizimin e tërë Ballkanit?!

Portale të caktuara të afërta me BDI-në kanë shpërndarë një tekst sipas të cilit gjoja tentimi për t’ia marrë veturën me marimangë Bekir Asanit të BDI-së, ka qenë vetëm pjesë e një skenari rusë-sllav për destabilizim të shteteve Ballkanike, shkruan Fakte. Sipas autorit anonim, ky skenar antishqiptar, kishte planifikuar marrjen e veturës së parkuar gabimisht nga Asani pasi e dini që ai nuk do të rrinte i qetë, dhe kështu do të fillonte “lufta e re ballkanike”. Në vazhdim tekstin e plotë:

“Ispektor të lartë të shërbimeve sekrete maqedonase me direktivë të agjentëve të Rusisë të cilët janë nën kontroll të VMRO-DPMNE-së kanë përgaditur një kurthë të sofistikuar ndaj zyrtarit të BDI-së me vetmin qëllim që nxiten tensione ndëretnike në Maqedoni, raporton, portali, Amerika-RADIO.

Skenari ka qenë i përgaditur mirë që të provokohet ndonjë ish komandant i UCK-së nga Maqedonia, që ky i fundit të reagon ashpër, ndërsa policia në mbrojtje të mund edhe të gjuan me armë për vdekje dhe të shkaktohen tensione të reja ndëretnike në vend.

Si njeri për kurth është përzgjedhur ish komandanti, Bekir Asani, për shkak të influencës të madhe te shqiptarët e Shkupit, familjes së tij të madhe që ka dhënë kontributë në UCK-në e Maqedonisë dhe Kosovës.

Kurthi ka qenë fillimisht ti meret vetëm vetura e Asanit me marimangë, para restorant Shkupit, ku kanë qenë gabimisht të parkuara mbi 20 vetura tjera.

Shërbimet kanë qenë në dijeni se Asani, nuk do të lëshoj pe, por do të revoltohet, dhe ky do do të ishte momenti më i volitshëm që të intervenon mirë policia në “vetëmbrojtje”.

I gjithë skenari ka qenë që të kemi një destabilizim të ri të situatës në Maqedoni,të cilën e projektojn shërbimet sekrete, në kohën kur Qeveria është e vendosur që të zgjidh problemin me Greqinë, Serbinë, Bullgarinë dhe Shqipërinë dhe të antarësohet në NATO.

Mësohet se policja e komunikacionit Jasmina ka qenë vetëm viktimë për të realizuar skenarin, e cila përmes radiolidhjes kërkonë ndihmë në gjuhën maqedonase.” Treska 500, napadnata sum kaj Mavrovka, baram pomosh”, me cka menjëher për disa minuta kanë ardhur mbi 30 policë dhe pjestar të forcave special “Alfa”.

Prezencën e reagimit të shpejt të policisë, e konformoi edhe Bekir Asani në intervistën e fundit për portalin maqedonas MAKTEL.

Incidenti me parkimin e gabuar të Bekir Asanit mori jehonë të madhe në mediat e Maqedonisë, me arsyetimin se kinse Asani e ka sulmuar me grushta policen e komunikacionit, të cilët kategorikisht e hedh posht, Asani.

I gjithë skenari ka qenë i përgaditur, që nëse edhe deshton plani A, përmes planit B të fajsohet BDI e Ali Ahmetit se në rradhët e vet ka funksionar të cilët prishin qetësin publike, madje sulmojnë edhe policë.

Ndryshe, Bekir Asani nga Tanusha e Shkupit, rrjedh nga një familje patriotike dhe atdhetare të cilët që nga dita e parë e luftës në Kosovë, pastaj edhe në Maqedoni në vitin 2001, mbi 50 burra të kësaj familje u rreshtuan në betejat më të nxehta të Kumanovës dhe Haracinës.

Ndryshe, që nga vitit 2002, Bekir Asani ka postin e kryetarit të degës së Cairit të Shkupit, për 15 vitet e fundit i gjallëroi shqiptarët e Shkupit,të cilët sot me qindra shqiptar nga Shkupit gjenden në institucionet më të larta shtetërore në Maqedoni, fal meritave të Asanit për të ruajtuar vlerat e luftës së UCK-së dhe për të plotësuar kërkesat e elektoratit të BDI-së ( ministri, drejtori,fonde, agjencione, klinika, spitale, shkolla dhe vende tjera).

Sot e kësaj dite, BDI ende udhëheq me komunën e parë shqiptare në kryeqytetin e Maqedonisë, Cairin, ku gjatë 15 viteve të fundit me fanatizmin me të madh janë artikuluar shumë projekte shqiptare,nën udhëheqje të kryetarit të dikurshëm Izet Mexhitit, dhe të mbështetjes së parezervë të kryetarit të BDI-së, Ali Ahmetit.

Ndryshe, kurthi ndaj Bekir Asanit pregaditet në periudhën kur Qeveria është mobilizuar që Maqedonia të antarësohet në NATO, ndërsa në Parlament të miratohet zyrtarizimi i gjuhës shqipe.”