Ky është një nga kimikatet më toksike vdekjeprurëse që gjendet në cdo familje dhe çdo shtëpiake duhet ta dijë!

A e dini se klori është një nga artikujt më të zakonshëm shtëpiake, por gjithashtu edhe nga me te rrezikshmit dhe toksike në të njëjtën kohë? Edhe pse është marrë nga një burim natyror, procesi që ajo kalon ndryshon substancat në diçka shumë më të dëmshme si për njerëzit dhe per mjedisin. Ato kanë ndikim në sistemin nervor, sistemin e frymëmarrjes dhe sistemin imun, duke shkaktuar alergji, astmë, autizëm, ADD dhe madje edhe kancer.

A keni vërejtur ndonjëherë kollitjen apo ndjesinë e djegies kur përdorni produkte zbardhuese? Këto janë të gjitha shenjat e vetive gerryese.Për fat të keq, zbardhueso është një material i fortë gërryes, inhalimi i të cilit është i njohur për të irrituar sytë, traktin respirator dhe lëkurën.

Kur kombinohet me amoniak, krijon një gaz vdekjeprurës. Ekspozimi ndaj këtij gazi shkakton simptoma si dhimbje gjoksi, te perziera, kollitje, fryrje, pneumoni, acarim në fyt, hundë dhe sy. Lexoni për të mësuar më shumë lidhur me shqetësimet personale dhe mjedisore të përdorimit të këtij produkti:

Klori është gerryes ndaj syve, mushkërive, lëkurës dhe materialeve të tjera.
Oksidimi i klorit mund të krijojë acid hipoklorik, i cili është i aftë të shkatërrojë strukturën e qelizës
Për shkak të gjasave të larta të thithjes, rrit rrezikun e simptomave alergjike, astmës etj.
Gëlltitja e zbardhuesit dëmton indet e traktit gastrointestinal.
Kloridet organike, që përmbajnë klor, mbeten në mjedis për një kohë shumë të gjatë dhe janë shoqëruar me përçarje hormonale, kancer, mosfunksionim imun, çështje riprodhuese etj.

28 përqind e aksidenteve shtëpiake janë të lidhura me zbardhuesit dhe produktet me përmbajtje zbardhuesi. Për më tepër, fakti që prevalenca e çrregullimeve autoimmune, problemet zhvillimore në fëmijët dhe kanceri është vazhdimisht në rritje, nuk vjen si befasi.

Pse funksionon kjo alternative natyrore”

Acidi citrik i gjetur në limon vepron si sanitizer; heqës i njollës dhe zbardhues i natyrshëm. Nga ana tjetër, peroksidi i hidrogjenit punon si dezinfektues, i cili lehtësisht del nga oksigjeni dhe uji.

Përbërësit:

¼ filxhan lëng limoni
1 filxhan peroksid hidrogjeni
12 gota ujë
Kombino lëng limoni, peroksid hidrogjeni dhe ujë dhe perdoreni ate si pastrues.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *