Fëmija u zgjua me skuqje misterioze në trup, prindërit duan të paralajmërojnë të gjithë të tjerët të bëjnë kujdes!

Kjo nënë ka ndarë disa fotografi shqetësuese në Facebook lidhur me problemin e skuqjes misterioze të fëmijës së saj në disa pjesë të trupit. Mos e bëni edhe ju këtë gjë! Ajo shkroi se skuqja i ndodhi fëmijës së saj, pasi hëngri disa ëmbëlsira me ngjyrosës, marka e së cilës nuk është përmendur.

Megjithatë, prindërit duan t’ju paralajmërojnë të gjithëve që të jeni të kujdesshëm! “Ne na u desh ta çonin te mjeku patjetër. Ai nuk mund të gjente asnjë arsye pse ishin shfaqur këto skuqje në lëkurë, ndërsa babai i saj tha se ajo kishte konsumuar disa ëmbëlsira të bëra nga niseshte patatesh dhe ngjyrosës ushqimi”. Por, makeyourlifehealthier.com shkruan se ngjyrosësit e famshëm të ushqimit mund të shkaktojnë probleme te fëmijët, sepse janë ngjyra të panatyrshme të tilla si bluja, e verdha dhe e kuqja.

Këto ngjyra ushqimore janë ndaluar tashmë në disa vende. Stabilizatori “butylated hydroxytoluene (BHT)” gjendet zakonisht në pesticide, lubrifikantë, sapunë, benzinë ​​dhe në disa lloje karamelesh me ngjyrë. Disa studime kanë treguar se ngjyra e verdhë është e lidhur me tumoret te minjtë e studiuar, ndërsa ngjyra e kuqe është e lidhur me reaksione të rënda alergjike.

Prandaj shmangini ato lloj ushqimesh që e kanë këta ngjyrosës dhe lexoni mirë etiketat e tyre, para se të konsumoni diçka. Mos harroni ta ndani me miqtë dhe familjarët tuaj në Facebook, sepse ju mund të ndihmoni dikë në nevojë!/shije.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *