Efektet negative të paracetamolit në trupin tuaj

Shumë tableta që disa i gëlltisin me shumicë kundër kokëdhembjeve, për qetësimin e dhembjes së dhëmbit dhe dhembjeve tjera, përmbajnë paracetamol.

Ky analgjetik, mjaft mirë zëvendëson aspirinën dhe është i përshtatshëm për personat që kanë të thatë në lukth dhe për ata te të cilët herë pas here paraqitet gjakrrjedhja në lukth.

Por kujdes!

Megjithëse ndihmon në lehtësimin e dhembjeve, përdorimi i paracetamolit me tepri ak anët e tij negative. Nëse përdorni paracetamol vazhdimisht, edhe për dhembjen më të vogël të kokës atëherë ju mund të përjetoni disa nga këto efekte anësore:

Ngritje e temperaturës së trupit
Urinim me gjak
plogështi
zverdhje të lëkurës
Barkqitje
djerësitje e tepruar
humbje e oreksit
vjellje
dhembje apo të therrura në stomak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *