E rëndësishme. Shikoni çfarë ndodh me trupin tuaj kur flini në anën e majtë

Shumica prej nesh ndoshta tashmë janë të vetëdijshëm për rëndësinë e gjumit, por a e dini se pozicioni ka një ndikim të madh në shëndetin tuaj? Njerëzit priren të flenë në katër pozicione themelore: në anën tuaj të djathtë, në anën tuaj të majtë, në shpinë ose në pozitë fetale.

Çdo pozicion ka avantazhe dhe disavantazhe, megjithëse shumica e njerëzve priren të bazojnë pozicionin e tyre në rehatinë personale.

Mësoni cilat janë përfitimet shëndetësore të të fjeturit nga ana e majtë:

Lehtëson urthin. Kjo është veçanërisht e rëndësishme pas një vakti me shumë erëza.

Zbeh gërhitjen

Nëse keni probleme me gërhitjen, atëherë flini në anën e majtë dhe partneri juaj do ju falenderojë në mëngjes.

Përmirëson tretjen

E fjetura në anën e majtë përshpejton metabolizmin dhe nxit tretjen.

Përmirëson shëndetin e zemrës

Ndikon në sistemin limfatik duke shmangur ngarkesat e zemrës dhe duke përmirësuar shëndetin e përgjithshëm të saj.

Përmirëson funksionin e shpretkës. Kjo është diçka pozitive.

Ana e majtë e trupit besohet të jetë anën dominante të sistemit limfatik (jetik për funksionin imunitar). Nëse ende flini me dritë rekomandohet ta vendosni atë në anën e djathtë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *