Çdokush në shtëpinë time është fiksuar të hajë banane dy herë në ditë, pasi mori vesh këtë

Banania është një frut tropikal, i pasur me ushqyes të shumtë, duke përfshirë saharozën, fruktozën, glukozën dhe fibrat. Prandaj, banania punon si një burim i fuqishëm i energjisë natyrore. Një studim pohon se dy banane mund t’ju sigurojnë sasinë e mjaftueshme të energjisë për një ushtrim prej 90 minutash. Kjo, është ajo që e bën bananen frutin ideal për shumë atletë të shquar.

Nga ana tjetër, bananet kanë shumë përfitime të tjera shëndetësore dhe kontribuojnë në luftën kundër sëmundjeve të ndryshme.

Depresioni
Shumë njerëz që vuajnë nga depresioni përjetuan një përmirësim të konsiderueshëm pas konsumimit të një bananeje, sipas një studimi të kryer nga MIND. Bananet janë të pasura me triptofan që shndërrohet në serotonin, i cili është një neurotransmetues që na ndihmon të relaksohemi, të ngremë gjendjen tonë mendore dhe na ndihmon të kapërcejmë depresionin. Bananet janë një burim i pasur i vitaminës B6, e cila ka aftësinë për të normalizuar nivelet e sheqerit në gjak.

Anemia
Konsumi i rregullt i bananeve mund të na ndihmojë në trajtimin e anemisë për shkak të niveleve të larta të hekurit. Hekuri stimulon prodhimin e qelizave të kuqe të gjakut dhe për këtë arsye rrit nivelet e hemoglobinës në gjak.

Presioni i gjakut
Banania është e pasur me kalium dhe natriumi i ulët, i cili është një kombinim i përshtatur për një presion të duhur të gjakut. Prandaj, US Food and Drug Administration ka konfirmuar kapacitetin që ky frut ka në uljen e tensionit të gjakut dhe duke ju mbrojtur nga problemet cerebrovaskulare.

Ulcera
Butësia e bananes është arsyeja kryesore pse përdoret si një ilaç natyral për problemet e zorrëve. Ajo lehtëson stomakun tuaj dhe për rrjedhojë zvogëlon acarimin dhe tejkalimin e aciditetit./Shije.al