Byrek i Shpejtë

Përbërësit:

500 gr pete per pite te gatshme
100 gr margarin
200 ml ajke kuzhine-hoplla

Për mbushjen:
400 gr ajke e thart(shmant)
3 veze
Pak krip,

Përgatitja:

Ngrohet furra ne temp. 200 grade. Shtrihet peta ne tepsi dhe lyhet me ajke dhe margarine te shkrire dhe dhe mbushet ne skaje me mbushjen e pergaditur me vezet dhe ajken e thart dhe mbeshtillet ne forme roleje. Rolet e mbeshtjella renditen ne tepsi dhe piqen ne furren e ngohte per 20-30 minuta dhe servohen te nxehta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *