4 ushqimet që nuk duhet ti hani nëse keni cermë!

Cerma është një formë e lashtë dhe komplekse e artritit që mund ti prekë pothuajse të gjithë. Simptomat e cermës ose siç njihet ndryshe “ngerçi” shpesh përfshijnë inflamacion, ënjtje, skuqje, dhimbje të fortë në këmbë, gjunjë, ose duar.

Një sulm i cermës mund të ndodhë papritur dhe pa paralajmërim, shpesh duke zgjuar njerëzit në mes të natës me ndjesi të dhimbshme. Ndonjëherë zona e prekur është e fryrë dhe mund të shkaktojë parehati.

Për fat të mirë, cerma është e shërueshme dhe ka mënyra për të zvogëluar ashpërsinë e saj duke modifikuar dietën dhe duke lënë pas disa ushqime që e përkeqësojnë:

Çfarë nuk duhet të hani

Ushqimet e detit

Fruktoza e misrit (gjendet tek drithërat e mëngjesit, akulloret dhe madje tek pijet pijet sportive). Heqja e saj nga dieta juaj është thelbësore për të ndihmuar në parandalimin e cermës.

Ushqime me purine të lartë. Purina është një përbërje kimike e gjetur në shumë ushqime që gjithashtu kontribuon në ndërtimin e acidit urik. Acidi urik shpesh çon ngërç.

Të tjera:

Proshutë
Butak
Sardele
Salmon
Troftë
Ushqim i përpunuar ( ato kontribuojnë edhe në rrezikun e sëmundjeve të tjera)

Alkooli ( Pijet alkoolike kontribuojnë fuqishëm tek faktori i rrezikut për cermë pasi këto pije jo vetëm që rrisin nivelet e acidit urik të gjakut, por gjithashtu detyrojnë edhe veshkat që të merren me nxjerrjen e alkoolit si prioritet i parë. Konsumimi i lartë i verës konsiderohet një faktor rreziku për diabetin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *