Vaj kokosi i bërë vetë në shtëpi, për të forcuar shëndetin e zemrës dhe për tu dobësuar

Studimet e realizuara në Spanjë kanë treguar se konsumimi i rregullt i një lugë gjelle vaj kokosi çdo ditë, përshpejton procesin e humbjes së peshës dhe nxit shëndetin e zemrës suaj. Studimi përfshinte persona të moshës ndërmjet 55 dhe 69 vjeç, dhe rreth 64% e tyre ishin burra. Të gjithë pjesëmarrësit vuanin nga presioni i lartë i gjakut.

Më poshtë njihuni me recetën e përgatitjes së vaji të kokosit:

Përbërësit:

2 arra kokosi me madhësi mesatare
1 litër e gjysmë ujë të destiluar
Përgatitja

Pastroni dhe qëroni arrën e kokosit. Mundohuni që me duart tuaja t’i nxirrni qumështin.
Ruajeni atë në një tas, së bashku me ujin e destiluar dhe mbajeni në frigorifer për 24 orë.
Pas kësaj kohe, duhet të jetë formuar një vaj solid i kokosit. Merrni këtë vaj të fortë dhe vendoseni në nxehtësi të ulët për ta lëngëzuar atë.
Kur të jetë shkrirë plotësisht, fikni zjarrin. Ruajeni në një kavanoz qelqi. Mbajeni në frigorifer për të rritur qëndrueshmërinë e saj, që është rreth një vit.

News Reporter