A e dinit se kjo bimë është kura më potenciale ndaj kancerit dhe infertilitetit?

Cassava është një bimë gjerësisht e njohur në Amerikën e Jugut. Shpesh përdoret në krijimin e pijeve dhe bukës, por një studim i kohëve të fundit ka treguar se shërben për një trajtim të mundshëm ndaj kancerit dhe infertilitetit.

Nga Shije.al / 23 PRILL 2018 komente
Cassava është një bimë gjerësisht e njohur në Amerikën e Jugut. Shpesh përdoret në krijimin e pijeve dhe bukës, por një studim i kohëve të fundit ka treguar se shërben për një trajtim të mundshëm ndaj kancerit dhe infertilitetit.

Bazuar në disa studime, Cassava është thelbësore për shëndetin tonë të përgjithshëm për shkak të përfitimeve të shumta shëndetësore që ofron. Gjethet e Cassavas janë të ngarkuara me proteina dhe beta-karoten. Rrënjët e saj janë të mbushura me vitamina C dhe kalçium.

Për më tepër, konsumimi i kësaj bime rregullisht do të përmirësojë fuqinë e kockave dhe do të rrisë rezistencën e trupit. Shkencëtarët gjithashtu kanë zbuluar se bima mund të përdoret si trajtim për infertilitetin, dhimbjet e kokës dhe artritit.

Përfitimet shëndetësore nga bima Cassava:

Trajtim i fuqishëm kundër tumorit.
Ajo ka aftësinë për të rritur qarkullimin e gjakut, si dhe numrin e qelizave të kuqe të gjakut.
Ul nivelin e kolesterolit.
Mbron dendësinë e mineralit të eshtrave.
Ka aftësinë për të përmirësuar tretjen.
Parandalon sëmundjen e Alzheimerit.
Mbron shëndetin kardiovaskular dhe ndihmon në shtimin e peshës.

News Reporter