2 PRODUKTE që shkaktojnë kancer por gjendet lehtësisht në shtëpi

1Po, mund të kaloni orë në Internet duke kërkuar produkte me efekte negative në shëndetin tuaj, por kurrë nuk është e mjaftueshme me numrin e kërcënimeve potenciale që janë në dispozicion vetëm në shtëpinë tonë.

Për t’i bërë gjërat më të lehtë për ju, këtu është një listë e 12 produkteve më të larta të kancerit që duhet të shmangni. Koalicioni për Parandalimin e Kancerit (CPC), ka bërë një listë të 12 produkteve më të zakonshme të ofruara në treg. Këto produkte gjenden pothuajse në çdo shtëpi, prandaj sigurohuni që ta lexoni me kujdes këtë artikull.

Puder femijesh (Johnson&Johnson. Inc.)
Përbërësit toksikë të etiketuar:
BHA, kancerogjene.
TALC, kancerogjen; Izolon mushkëritë
TRIETHANOLAMINE (TEA), Në reagimin me nitrite formon nitrosamines kancerogjene.
LANOLIN, i ndotur me DDT dhe kimikate të tjera kancerogjene (pesticide)
PARABENS, Dermatiti i kontaktit
FRAGRANCE, përmban shumë substanca të panjollura, të paprovuara dhe toksike; kontakt dermatit

Pastë dhëmbësh Crest (Procter & Gamble Inc.)
Përbërësit toksikë të etiketuar:
FD & C BLUE # 1, kancerogjen
SACCHARIN, kancerogjen
FLUORIDE, kancerogjen potencial

Alberto VO5 Krem flokesh
Përbërësit toksikë të etiketuar:
FORMALDEHYDE, kancerogjene; neurotoksinë; kontakt dermatit dhe sensibilizues.
POLYSORBATE 80, shpesh i ndotur me 1,4-dioksan, një kancerogjen
FD & C RED # 4, kancerogjene
FRAGRANCE, numër i madh i përbërësve të pazbuluar; kontakt dermatit.

Clairol Nice ‘n Easy (Boje e flokëve)
Përbërësit toksikë të etiketuar:
QUATERNlUM-15, lëshon formaldehid; kancerogjen; neurotoksinë; kontakt dermatit dhe sensibilizues.
DIETHANOLAMINE (DEA), kancerogjen; Në kontakt me nitrite formon nitrosamine kancerogjene
PHENYLENE DIAMINES, përmban kancerogjene dhe substanca të tjera që nuk janë testuar plotësisht për pronat e tyre që shkaktojnë kancer; kontakt dermatit.
PROPILENE GLIKOL, kontakt dermatitis
FRAGRANCE, përbërës të ndryshëm të pazbuluar; kontakt dermatit
SHËNIM: Studimet kanë treguar se mund të shoqërohet me limfoma jo-Hodgkin, me myelomë të shumëfishtë dhe lloje të tjera të kancerit.

Ajax Cleanser (Colgate-Palmolive Inc.)
Përbërësit Toksik në etikete:

CRYSTALLINE SILICA, kancerogjene; irriton sytë, lëkurën dhe mushkëritë
SHËNIM: Në vitin 1994, materiali i sigurisë dhe i të dhënave (MSDS) konfirmoi se silica është kancerogjen

Cleanser Zud Heavy Duty (Reckitt & Colman Inc.)
Përbërësi Toksik te pathena:

USHQIMI

Mish lope –Sallamet e paketuara
Përbërësit Toksik
BENZENE HEXACHLORIDE, Karcinogjen
DACTHAL, kancerogjene (mundësisht kontaminuar me dioksinë); shkakton acarim; sensibilizues i fortë
DIELDRIN, kancerogjen; xenoestrogen
DDT, kancerogjen; xenoestrogen
HEPTACHLOR, kancerogjen; neurotoksinë; ndikon në sistemin riprodhues; xenoestrogen
HEXACHLOROBENZENE, Karcinogjen; neurotoksinë; teratogjenik
LINDANE, kancerogjen; neurotoxic; dëmton qelizat që formojnë gjakun
HORMONËT: kancerogjen; feminizing
ANTIBIOTIKAT: Kancerogjene të mundshme, shkaktojnë alergji dhe rezistencë ndaj drogës
Përbërësi i etiketuar:
NITRITE, Në reagimin me aminat e mishit formon nitrosaminat kancerogjene. Këto rrisin rrezikun për kancerin e fëmijërisë.

Qumështi i –I paketuar
Përbërësit Toksik:
DDT, kancerogjen; xenoestrogen
DIELDRIN, kancerogjen; xenoestrogen
HEPTACHLOR, kancerogjen; neurotoksinë; ndikon në sistemin riprodhues; xenoestrogen
HEXACHLOROBENZENE, Karcinogjen; neurotoksinë; ndikon në sistemin riprodhues
ANTIBIOTIKËT: Kancerogjenë e mundshëm, alergji dhe rezistencë ndaj drogës
HORMONE dhe IGF-1: Rritja e rrezikut për kancerin e gjirit, zorrës së trashë dhe të prostatës

“Ajo që është veçanërisht e dhimbshme për” Dirty Dozen “, shpjegon Ralph Nader,” është se këto kimikate toksike nuk duhet të jenë atje. Megjithatë, këto korporata vazhdojnë t’i ekspozojnë njerëzit në rreziqe shëndetësore pa nevojë. ”

Sot nuk ka paralajmërime mbi etiketat dhe ju praktikisht nuk e dini nëse produktet që bleni i shkaktojnë kancer dhe probleme të tjera shëndetësore apo jo. Ju mund të shihni ushqime të etiketuara për kolesterol, por asnjëherë për asnjë kancerogjen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *